DC de Duukers

D.C de Duukers werd op 1 september 1989 opgericht. Met de officiele opname in het register van de Kamer van koophandel bezegelden een tiental enthousiaste sportduikers hun gemeenschappelijke liefde voor de onderwatersport.
Na twee jaar lang de duikschool van H. Snel te tegelen bezocht te hebben, verhuisde we naar het zwembad aan de Venlose Walstraat, waarna we op zoek gingen naar een geschikt instruktie lokaal. Na lang zoeken vonden we in de kelder van het Patronaat in Tegelen een geschikt instruktie lokaal. We konden aan de slag.
Nadat het zwembad aan de walstraat door de gemeente werd gesloten, zijn we de praktijk opleidingen in het zwembad van Blerick gaan geven. Waar we nu nog steeds trainen. Na enkele heel gezelllige jaren in onze kelder moesten we van de gemeente, Tegelen vertrekken uit het Patronaat Na enig zoeken hebben we kantoorruitme van de firma Beurskens in Tegelen kunnen huren. Waar we een heel gezellig clublokaal van hebben gemaakt met veel inzet van onze leden.

Andriesa en symboolHenk

 

 
In 1999 ben ik bij de duikclub gekomen samen met mijn zoon Mario die in Spanje een cursus had gevolgd voor een duikpapiertje, maar hij wilde een beter papiertje en vondt dit bij de duukers. Ik zelf wilde ook allang duiken maar dat kwam er niet van.
Via div. cursussen ben ik tegenwoordig een 3* duiker, en via de duikplanning naar het voorzitterschap wat beide nog best leuk kan zijn.
De club is, en moet voor de hele familie zijn, maar vooral een duikclub die draait op div. vrijwilligers. Ook is het leuk om aan activiteiten van de duikclub mee te doen.

Wim Weijers